КОНКУРС

Написано 
Оцените овог аутора
(2 гласова)

ШЕСТИ ФЕСТИВАЛ НОВЕ НАРОДНЕ ПЕСМЕ "ЛИРА  2016"

УСЛОВИ  КОНКУРСА:

1) Композиције које се шаљу на конкурс не смеју до одржавања  фестивала   бити извођене, јавно публиковане  нити објављиване, морају бити оригиналне, писане у духу богате ризнице наше културне баштине, да афирмишу и популаришу повратак нашој традиционалној народној музици и правој  народној  песми.

2) Право учешћа имају сви аутори: композитори, текстописци, аранжери и певачи из Републике Србије и дијаспоре.

3) Нове композиције шаљу се искључиво као готови студијски снимци на  CD-u  (у аудио формату) на адресу: Илија Адамовић, Антифашистичке борбе 4/3, 11070 Нови Београд, НАЈКАСНИЈЕ ДО 1. АВГУСТА и биће објављени на копилацијском  албуму после одржавања фестивала.

4) Сваки аутор текста, музике или аранжмана може КОНКУРИСАТИ  (не и учествовати) са више нумера, а извођач (интерпретатор) само са једном. 

5)Појединачна  заступљеност  аутора   музике  и  аранжмана  на фестивалу је  највише  са  три (3) мелодије  и  пет (5) аранжмана.

6) КАО АУТОРИ  ТЕКСТОВА   могу конкурисати  искључиво чланови Удружења текстописаца   "ЛИРА"   (слањем до 5 текстова на е-mail адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. НАЈКАСНИЈЕ ДО  28. ФЕБРУАРА 2016) а   учествовати  могу - само с  једним.

7) Доставњен студијски снимак нумере у којој се као аутор текста појављује текстописац који није ПРЕТХОДНО послао текст на назначену е-mail адресу ( Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ) и у назначеном року (28. ФЕБРУАР 2016.) - БИЋЕ  ДИСКВАЛИФИКОВАН.

8) У случају да организациони одбор уврсти  у  такмичарски  део  фестивала  нумеру  чији аутор текста у том тренутку (из било којих разлога) није члан Удружења  текстописаца "ЛИРА" - аутор тог текста се мора  учланити у Удружење, пре закључења списка учесника, какоби омогућио нумери учешће на фестивалу у складу са пропозицијама  фестивала.

5) Слањем пријава на овај конкурс аутори и извођачи ПРЕНОСЕ право на  организатора фестивала да одабране и снимљене композиције први пут јавно изведе, преноси у програмима  радија и  телевизије, снима за радио и телевизију, снима носаче звука и слике или да сва ова или појединачна права пренесе на треће лице.

6) Радови који се шаљу на конкурс не враћају се, нити се могу  повући,  а готови студијски снимци достављају  се на наведену адресу НАЈКАСНИЈЕ ДО 1. АВГУСТА 2016. ГОДИНЕ. Студијски снимци  који стигну после назначеног рока не улазе у конкуренцију за учешће на фестивалу.

7) Особа која пошаље радове на конкурс одговорна је за тачност података о ауторима и извођачу.

8) Слањем пријаве на конкурс ПРИХВАТАЈУ СЕ пропозиције фестивала, ОДЛУКЕ  ОРГАНИЗАТОРА  У ВЕЗИ НАГРАДА И ПРИЗНАЊА  као и дискреционо право организатора да изврши селекцију нумера, одреди редослед извођења као и обави све остале радње из делокрука активности које припадају организатору.

9) Фестивал ће се одржати 19. октобра 2016. године у Београду. Све нумере које стигну на конкурс са закашњењем НЕ УЗИМАЈУ СЕ У РАЗМАТРАЊЕ.

10) Све додатне  информације могу се добити на телефоне:  069/3584-395, 062/8-348-988  или на е-mail  адресу:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР

 ПЕТОГ ФЕСТИВАЛА НОВЕ

 НАРОДНЕ ПЕСМЕ "ЛИРА 2016"


Прочитано 837 пута
ЛИРА

Удружење текстописаца
за музичко стваралаштво.

Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
УКУПНО
251
262
811
2945
11468
13295
4835949

Прогноза за данас
312


Ваш IP:54.226.41.91

Радио РеномеРадио Морава