РЕДОВНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА

Написано 
Оцените овог аутора
(0 гласова)

У суботу 5. децембра 2015. године, одржана је у нашим просторијама редовна годишња Скупштина нашег Удружења којом је председавао председник Скупштине г. Јован Бундало и на истој су донети следећи закључци и одлуке:


1) Усвојен је једногласно извештај председника Удружења о одржаном Петом ЛИРА фестивалу који је оцењен као још један велики искорак унапред у односу на све наше предходне фестивале, али и у односу на још онај један једини (недавно одржани) фестивал у категорији фестивала народне музике с којим нам приличи да се меримо.

2) Константовано је да ЛИРА имајући у виду резултате које постиже а и амбиције које има за будућност једноставно више себи не може да приушти неактивно, пасивно и индиферентно чланство. За велике циљеве потребни су велики играчи па ће бити ригорозно поштрени критеријуми за пријем нових чланова у погледу квалитета писања. С друге стране, руководство Удружења је обелоданило списак од 15 чланова на које више не рачина јер квалитетом писања и целокупним ангажовањем нису успели да се наметну па им је упућена добронамерна и колегијална сугестија да потраже средину где захтеви нису тако високи, што се готово поклопило са бројем оних који су горе наведено и сами увидели.

3) Донета је одлука да се промени систем функционисања кад је руковођење ЛИРОМ у питању тако што се укида ослањање на самоиницијативна појединачна ангажовања чланова и прелази на конкретне задатке које ће чланови у будуће добијати од руководства чије ће извршавање бити мерило свачијег будућег статуса у Удружењу, а не уплата чланарине, као што је то раније била пракса. Да би неко задржао и заслужио место у ЛИРИ, у којој ће на ”крају трке” увек остајати најбољи, - убудуће ће бити потребно стално и континуинирано доказивање како у погледу извршавања задатака тако и у погледу квалитета писања.

4) После извештаја руководства Удружења крајем Јануара о избору угоститељског објекта, њиховој понуди и цени по особи коју би требали сви да уплатимо, биће извршено анкетирање чланства о учешћу у обележавању десетогодишњице постојања ЛИРЕ 08. Јуна 2016. године. Идеја је да приредимо свечани ручак или вечеру на коју би позвали представнике медија, новинаре, ЛИРИНЕ пријатеље, сараднике, неке од учесника наших фестивала итд, а на истој би била представљена наша заједничка књига песама, сва CD и DVD издања, уприличена нека промоција и још много тога.

5) Они који желе да буду заступљени у заједничкој књизи песама чланова ЛИРЕ могу песме (искључиво у слободном стиху, никако оне за компоновање) слати и дање на Е - mail адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до краја Јануара. Цена по страници биће 500 динара (једна страница - једна песма) а када комисија буде одабрала квалитетне радове и када буде објавила колико је чијих песама одабрано за објављивање свако ће бити у прилици да се изјасни са колико песама (страница) жели да буде заступљен у књизи.

6) Фестивалско CD и DVD издање ”ЛИРА 2015” биће издато по цени од 200 динара по примерку, па је пружена још једна могућност до краја Децембра да заинтересовани, на начин на који су обавештени, изврше уплату оноликог броја примерака колико желе и да о томе обавесте руководство Удружења. После овог поново продуженог рока више неће бити могућа накнадна наручивања. Поменута издања биће подељена на састанку Удружења током Фебруара.

Прочитано 730 пута
ЛИРА

Удружење текстописаца
за музичко стваралаштво.

Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
УКУПНО
268
451
1447
2684
4131
12469
5070496

Прогноза за данас
264


Ваш IP:18.205.60.226

Радио Морава