Ванредна Скупштина

Написано 
Оцените овог аутора
(22 гласова)

У циљу правовременог и објективног информисања нашег чланства, али и шире јавности, Удружење текстописаца за музичко стваралаштво "ЛИРА" издаје следеће саопштење:

- Дана 4. фебруара 2012. године одржана је ванредна Скупштина нашег Удружења на којој је извештај о одржаном Првом фестивалу нове народне песме "ЛИРА 2011" поднео председник Удружења Мирољуб Бучић.

- Скупштина је једногласно усвојила извештај оцењујући Први фестивал нове народне песме "ЛИРА 2011" у сваком погледу веома успешним.

- Изражена је безрезервна подршка и апсолутно поверење руководству Удружења чији је рад оцењен највишом оценом и потпуно у складу са најбољим интересима "ЛИРЕ".

- Именован је организациони одбор Другог фестивала нове народне песме "ЛИРА 2012" који ће сачињавати:

1) Мирољуб Бучић, председник
2) Илија Адамовић, потпредседник
3) Властимир Безаревић, члан
4) Борко Миленковић, члан
5) Ненад Адамовић, члан

- Испољено је јединство, компактност и решеност да Удружење сложно настави рад на циљевима и задацима које је дефинисало.

- За Председницу Скупштине једногласно је изабрана Радмила Аранитовић Арамбашић.

- Због тежих дисциплинских прекршаја у складу са чланом 12. Пословника о раду Удружења из Удружења је искључен Слободан Ракић.

- Низ тежих дисциплинских прекршаја садржаних у члану 12. Пословника о раду Удружења направили су такође и Миланка Стевановић и Радојица Марковић, али свесни одлуке о њиховом искључењу коју је Скупштина једино могла да донесе (поштујући одредбе властитог Пословника о раду), доставили су Скупштини писана обавештења о својевољном иступању како би избегли гласање и како би могли (онима који нису упознати са правом истином) све да представе као да су они напустили "ЛИРУ" а није "ЛИРА" њих искључила из свог чланства. Суочени са чињеницом да своје оптужбе на рачун руководства Удружења нису могли да поткрепе и илуструју било каквим материјалним доказом, писаном и потписаном било чијом изјавом или било којим другим валидним документом који би представљао некакву озбиљну правну снагу (а имали су прилику да све то доставе Скупштини) једино решење су видели у заобилажењу суочавања аргумената да би утисак неупућених у суштину био да је њихова "истина" ЈЕДИНА ИСТИНА.

- Скупштина је прихватила писано обавештење о својевољном иступању Љубише Марковића, али је његово образложење оценила неприхватљивим, неозбиљним и више актом хумористичког жанра него правног или било ког другог.

- Скупштина је наложила Председништву Удружења да одлуке о пријему нових чланова по захтевима који су пристигли у Удружење доноси тек после промене одлуке о висини и начину плаћања чланарине, која треба да уследи, па молимо све који су поднели захтеве за пријем за мало стрпљења.

- Удружење текстописаца за музичко стваралаштво "ЛИРА" ни на који начин се не бави особама које више нису његови чланови нити су те особе уопште предмет интересовања Удружења у било ком смислу. Међутим, будући да појединци настављају са јавним блаћењем Удружења и његовог руководства, Удружење је предузело мере педантног праћења, прикупљања, евидентирања и бележења свих јавних иступа споменутих појединаца ради покретања судског поступка како би истим пружило прилику да своје јавно изнесене наводе и докажу или да (у противном) исплате материјално обештећење које ће Удружење тражити.

Прочитано 51865 пута
ЛИРА

Удружење текстописаца
за музичко стваралаштво.

Више из ове категорије ГОДИШЊА СКУПШТИНА »
Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
УКУПНО
268
451
1403
2684
4087
12469
5070452

Прогноза за данас
264


Ваш IP:18.205.60.226

Радио Морава