S5 MP3 Player - плагин joomla Mp3
Одштампајте ову страницу

Ванредна Скупштина

Написано 
Оцените овог аутора
(22 гласова)

У циљу правовременог и објективног информисања нашег чланства, али и шире јавности, Удружење текстописаца за музичко стваралаштво "ЛИРА" издаје следеће саопштење:

- Дана 4. фебруара 2012. године одржана је ванредна Скупштина нашег Удружења на којој је извештај о одржаном Првом фестивалу нове народне песме "ЛИРА 2011" поднео председник Удружења Мирољуб Бучић.

- Скупштина је једногласно усвојила извештај оцењујући Први фестивал нове народне песме "ЛИРА 2011" у сваком погледу веома успешним.

- Изражена је безрезервна подршка и апсолутно поверење руководству Удружења чији је рад оцењен највишом оценом и потпуно у складу са најбољим интересима "ЛИРЕ".

- Именован је организациони одбор Другог фестивала нове народне песме "ЛИРА 2012" који ће сачињавати:

1) Мирољуб Бучић, председник
2) Илија Адамовић, потпредседник
3) Властимир Безаревић, члан
4) Борко Миленковић, члан
5) Ненад Адамовић, члан

- Испољено је јединство, компактност и решеност да Удружење сложно настави рад на циљевима и задацима које је дефинисало.

- За Председницу Скупштине једногласно је изабрана Радмила Аранитовић Арамбашић.

- Због тежих дисциплинских прекршаја у складу са чланом 12. Пословника о раду Удружења из Удружења је искључен Слободан Ракић.

- Низ тежих дисциплинских прекршаја садржаних у члану 12. Пословника о раду Удружења направили су такође и Миланка Стевановић и Радојица Марковић, али свесни одлуке о њиховом искључењу коју је Скупштина једино могла да донесе (поштујући одредбе властитог Пословника о раду), доставили су Скупштини писана обавештења о својевољном иступању како би избегли гласање и како би могли (онима који нису упознати са правом истином) све да представе као да су они напустили "ЛИРУ" а није "ЛИРА" њих искључила из свог чланства. Суочени са чињеницом да своје оптужбе на рачун руководства Удружења нису могли да поткрепе и илуструју било каквим материјалним доказом, писаном и потписаном било чијом изјавом или било којим другим валидним документом који би представљао некакву озбиљну правну снагу (а имали су прилику да све то доставе Скупштини) једино решење су видели у заобилажењу суочавања аргумената да би утисак неупућених у суштину био да је њихова "истина" ЈЕДИНА ИСТИНА.

- Скупштина је прихватила писано обавештење о својевољном иступању Љубише Марковића, али је његово образложење оценила неприхватљивим, неозбиљним и више актом хумористичког жанра него правног или било ког другог.

- Скупштина је наложила Председништву Удружења да одлуке о пријему нових чланова по захтевима који су пристигли у Удружење доноси тек после промене одлуке о висини и начину плаћања чланарине, која треба да уследи, па молимо све који су поднели захтеве за пријем за мало стрпљења.

- Удружење текстописаца за музичко стваралаштво "ЛИРА" ни на који начин се не бави особама које више нису његови чланови нити су те особе уопште предмет интересовања Удружења у било ком смислу. Међутим, будући да појединци настављају са јавним блаћењем Удружења и његовог руководства, Удружење је предузело мере педантног праћења, прикупљања, евидентирања и бележења свих јавних иступа споменутих појединаца ради покретања судског поступка како би истим пружило прилику да своје јавно изнесене наводе и докажу или да (у противном) исплате материјално обештећење које ће Удружење тражити.

Прочитано 51841 пута
ЛИРА

Удружење текстописаца
за музичко стваралаштво.

Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар