Радмила Жутобрадић

Написано 
Оцените овог аутора
(0 гласова)

Рођена 13.10.1944. г0дине у селу Шопићу, код Лазаревц . Живи и ствара на релацији, Обреновац, Умка, Лазаревац. Писањем се бави од 1993. године
Има доста снимљених текстова код познатих певача, као што су...Зорица Минић, Зорица Марковић, Јасна Ђокић,Тамара Близнаковић, Весна Ђоковић, Раде Петровић, Андреја Ера Ојданић, Милош Бојанић, Саша Недељковић, Иван Kукољ, Kуки, Дуле Миливојевић,Драган Kокерац, Зоран Дмитрашиновић, Бранко Спасојевић, Љиља Селимовић, Јовица Митровић.
Сарађује са Зораном Влајићем, Радетом Станимировићем,Драганом Алексндрићем, Ненадом Грковић, а сарађивала је и са пок. Слободаном Бодом Николић и Чаславом Ђоковићем и са мање познатим композиторима.
Радмилине песме су учествовале у великом броју на разним фестивалима, као сто су “Моравски бисери,, “Бањалука 98. 99.”за Први глас Србије”, “Вршачко пролеће” . као и на “Лира 2011”, где је освојила прву награду за текст, а песма “Моја Шумадија" је освојила и награду за изворност. Такође на фестивалу “Лира 2017.” године освојила је другу награда за текст песме “Шмекер” Kоју пева Андрија Ера Ојданић.
Такође је освојила и Трећу награду на Сабору књизевног ствараластва “Социјално сатирична поезија” Велики Борак”,,Оловка не ћути” 2009. год.
Са многим Радмилиним песмама освајане су награде стручног зирија за композицију и аранзмане.
И сада је члан Удружења текстописаца “ЛИРА” где мисли и да остане.

Прочитано 340 пута
ЛИРА

Удружење текстописаца
за музичко стваралаштво.

Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
УКУПНО
143
281
970
1484
3454
9615
4951734

Прогноза за данас
984


Ваш IP:54.82.73.21

Радио Морава